Biz Kimiz?

 Bizler sportif balıkçılığa gönül vermiş, macerayı seven, doğaya saygılı profesyonelleriz. 2009 yılından bu yana Bodrumda uluslararası balıkçılık turnuvaları düzenlemekteyiz,

Bodrum / Gökova körfezinde yapılan Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası Geleneksel turizm anlayışına renk katmak, Bodrum Yarımadası ve Gökova Körfezi’nin tarihi ve sosyal zenginliklerinin yanı sıra, doğal güzelliklerine de dikkat çekmek amacıyla 2009 yılında  başlatıdı.

2014 yılında 6.cısı gerçekleştirilen Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvası 44  offshore balıkçı teknesi ve 250   katılımcı  ve tutulan rekor sayıda dev balıklarla zirve yaptı.

Bu sene 12.’si düzenlenen “Bodrum Açık Deniz Sportif Olta Balıkçılığı Turnuvası”, Bodrum Milta Marina ve Marina Yacht Club bünyesinde;  Bodrum Marine Group, Mercury Sport, RİBTECH; Northstar,ANT Yapı, Shimano, Ata Yapı, Joker boat, ve Allium Villas,  ana sponsorluğunda 9-11 Ekim 20120 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Turnuva da IGFA (Uluslararası Sportif Balıkçılık Federasyonu) Kuralları ve Bodrum Sportif Balıkçılık Turnuvasına özgün kuralların yanı sıra  çevreyi korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla,  “Yakala ve Sal” ve Etik Balıkçılık kuralları da uygulanmaktadır.

Günümüzde sportif balıkçılık giderek yükselen bir trendde pek çok kişiyi içine çeken doğa aktivitelerinden biri oldu.

 Bodrum Uluslararası Balık Avı Turnuvası bir çok amatör balıkçının bir araya geldiği ve hünerlerini konuşturduğu bu zevkli aktivitenin doyasıya yaşandığı bir etkinlik haline geldi.

Yıl 2009

Bir Elimde Olta Umrumdamı Dünya;

Pahalı arabalar, lüks evler ve marka kıyafetlerle mutlu olan bir insan olmadım hiçbir zaman.

Benim için mutluluk denizin üzerinde olmaktan ibaret.Onu rengi, sesi, dalgası, rüzgârı, balığı ile anlamak.Bodrum Uluslararası Balık Avı Turnuvası’nda denizi daha önce hiç bilmediğim bir açıdan keşfettim. Balık üstatlarından denizi okumayı, balıklardan ise sabretmeyi öğrendim. Şimdi oltamı derin sulara yeniden salıvermek için fırsat kolluyorum. Galiba ava giderken avlandım. En büyük destekçimiz ve  Dergi editörümüz Sevgili Tuba NOYAN’nın 2009 yılındaki ilk izlenimi böyle idi daha nedenirki..

 Amatör balıkçılık işte böyle bir şey..

Deryaya gönül veren tüm balıkçı dostlarımızı Bodrum Uluslararası Sportif Balıkçılık Turnuvasına bekliyoruz .

Hepinize Rastgele…

Bodrum Marine Group .

Ekibimiz

Haluk TEPE
Haluk TEPEBodrum Marin Group CEO su
Bodrum Marine Grup, Mercury, Mercruiser, Sea doo, Tohatsu, Evinrude marin motorları, Scorpion ve Technohull şişme botları gibi tanınmış pek çok markanın tek yetkili servis acentasıdır.
Uzman ve deneyimli teknisyenlerimiz, mühendislerimiz ve satış ekibimiz Bodrum yarımadasının her tarafında, yaz kış hizmetinizdedir.
Bodrum Marine Grup, hepsi bir çatı altındaki showroom, hangarlar ve bakım ünitesi ile Bodrum’un tüm marinalarına ve kasabalarına kolay ulaşım mesafesindedir.
Dr. Serdar GÜNSEREN
Dr. Serdar GÜNSERENIGFA Türkiye
1939 yılında kurulan ve merkezi Amerika’da bulunan IGFA’NIN Türkiye’de ki temsilciliğini sayın Elvio Pennetti ile birlikte yapmaktayım. Sportif Balıkçılık ile ilgili rekorları kayıt altına alan, Sportif Balıkçılık kurallarını belirleyen ve onayan öncü ve lider bir kuruluş olan IGFA, tüm dünyada sucul yaşam alanlarının korunması için çalışan en büyük ve en önemli uluslararası dernek.

Bodrum Uluslararası Olta Balıkçılığı Turnuvası

Ülkemizde sportif balıkçılık aktiviteleri gerçekleştirerek önemli bir Deniz  turizm çeşidi olmaya aday sportif balıkçılık  turizmini teşvik etmek; geliştirmek

Gerek katılımcılar gerek ulusal ve sosyal medya aracılığı ile doğa ve çevre bilinci ve farkındalığı yaratarak sürüdürlebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevre ile  turizm endüstrisinin geleceğini korumak

Tolumsal farkındalık yaratarak bireylerin  sadece kendi nesilleri için değil gelecek nesiller için de özenli olmalarını sağlamak..

Bu spora gönül vermiş ve verecek olan  katılımcıların macera, heyecan ve tüm arzularını karşılayan, Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı medyada geniş yankı bulacak bir  Sportif Balıkçılık etkinliği organize etmek…

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’da yürütülen çalışmalar, Amatör avcılığın bu ülkelerde milyonlarca insan tarafından yapıldığını ve büyük bir ekonomi oluşturduğunu göstermektedir.

Sportif Balıkçılık, Türkiye’de de ilgi görmekte, iç sular yanı sıra kıyı ve deniz alanınca zengin, farklı ekosistemleri ve ekonomik aktiviteleri barındıran ülkemizde önemli bir ekonomik potansiyel yarattığı bilinmektedir

Rekreasyonel balıkçılık uzun yıllardır yapılan sevilerek hızla yaygınlaşan bir turizm aktivitesidir.

Sportif balıkçılık, gerçekleştirildiği bölgede doğrudan ve dolaylı ilişkili olduğu sektörlerde ekonomik bir aktivite yaratır (SFITUM, 2004). 19 Avrupa ülkesinde % 9,5 oranla toplamda 44,8 milyon Amatör balıkçı bulunmaktadır. Avrupa’da Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkelerde, Amatör balıkçılık yalnızca kaynaklar üzerindeki baskıyı artıran önemli bir boş zaman aktivitesi değil, aynı zamanda Avrupa’da yıllık 25 milyon Amatör balıkçının 25 milyar Avro harcadığı, bir ekonomik aktivitedir.

Benzer şekilde, Amerika’da tatlı ve tuzlu sularda gerçekleştirilen Amatör balıkçılık çok önemli bir ticaret ve istihdam kaynağıdır. Sadece ABD genelinde, 65 milyona yakın kayıtlı Amatör balıkçı ile, 18 milyar dolar gelir, 52,4 milyar dolar satış, 30 milyar dolar katma değer, 72 milyar dolar seyahat, ve 370,000 kişilik istihdam neticesinde, sektörün ekonomiye konsolide katkısı 220 milyar dolar civarında olmaktadır. (NOAA, 2013).

Bu doğrultuda, Türkiye’de turizmin çeşitlendirilmesinde ve özellikle kıyısal alanların gelecekteki sürdürülebilir gelişiminde Rekreasyonel ve Sportif Balıkçılık büyük önem taşımaktadır.

Kılıç’giller (Billfish) ve Ton’giller (Tuna) türlerinin avcılığı da dahil olduğu, Big Game (Büyük Av) ile Offshore (Açık Deniz) segmentleri, Sportif Balıkçılığın “Formula 1’i ” sayılmaktadır.

Yukarıdaki bilgiler ülkemizde bu sektörün , ne kadar ilgi çekeceği ve  büyüyebileceği hakkında da fikir vermektedir.

Ülkemizde Sportif Balıkçılık gerek katılım gerek sektörel olarak büyük bir atılım içindedir. Özelikle üst düzey gelire sahip tekne sahibi iş adamları değişim ve macera ruhu ile sportif balıkçılık yapmakta ve ülkemizde düzenlenen yarışmalara katılmaktadır. Bu tür yarışmalara katılmak ve derece almak artık bir prestij yaratmaktadır..

Bodrum Uluslararası Balıkçılık Turnuvası (Bodrum International Fishing Tournament) BIFT 2009 yılından bu yana Bodrumda Mercury Marin sponsorluğunda düzenlenen sportif ve rekreasyonel bir etkinliktir. Bodrum Yarımadasının farklı yerlerinde  ve komşu Yunan  Kos adasında gerçekleştirilmiştir. Son 3 yıldır Bodrumun kalbi  Milta Marina sponsorluğunda ve bünyesinde gerçekletirilmektedir.  Yurt dışı katılımında olduğu Türkiye’deki doğa ve turizm çeşitliliğine dikkat çekmesi açısından da önemli bir etkinliktir.

Hem doğa, deniz, Macera  ve sportif balıkçılık tutkunu  kişilerin hayatına  renk katmak, heyecan ve macera yaşatmak, turizm sezonunu uzatmak, hemde Sportif ve  sürdürülebilir balıkçılığı öğretmek ve sevdirmek için yapılan bir etkinliktir.

Yazılı ve görsel medyada geniş yankı bulan bu etkinlikler binlerce kişi tarafından ziyaret edilmekte ve takip edilmektedir. Her yıl büyük bir heyecan ve çekişme yaşanan yarışmalarda yarışmacılar Bodrum Gökovanın muhteşem güzelliği içinde çok keyifli ve bol balıklı günler geçirmektedir.

1939 yılında kurulan ve merkezi Amerika’da bulunan IGFA, Kar amacı gütmeyen ve üyeler tarafından desteklenen bir kuruluştur.

IGFA Bu yıl kuruluşunun 75. yılını kutlamakta ve dünyada seçilmiş 321 temsilcisi 22.000 üyesi bulunmaktadır. IGFA Türkiye’de. Dr. Serdar GÜNSEREN ve Elvio PENNETTİ tarafından temsil edilmektedir.

Sportif balıkçılık ile ilgili rekorlarını kayıt altına alan, Sportif balıkçılık kurallarını belirleyen ve onayan öncü ve lider bir kuruluş olan IGFA, bunun yanı sıra tüm dünyada sucul yaşam alanlarının korunması için çalışan en büyük ve en önemli uluslararası dernektir. IGFA bu çalışmalarını tüm dünyada temsilcileri, biyologlar ve çeşitli kuruluşlar ile sürdürmektedir.

IGFA Rekerasyonel ve Sportif balıkçılığın keyifli bir şekilde sürdürülebilmesi için balıkları ve sucul yaşam alanlarını etkili bir şekilde korunmasını teşvik ederek bilimin ışığında oluşturduğu Eğitimler, koyduğu kurallar, etik ve sorumlu balıkçılık ilkleri çerçevesinde çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir..

75 Yıllık çalışmaları sonucu IGFA artık rekreasyonel balıkçılık konusunda dünya otoritesi haline gelmiştir. IGFA Rekreasyonel balıkçılık ile bilim arasındaki köprüyü kurmuştur.

75 yıl önce su kaynakları limitsiz görülmekte iken günümüzde birçok balık türü ve sucul yaşam alanları tükenme tehdidi altındadır. Sportif ve rekreasyonel balıkçılığın karşı karşıya kaldığı bu durumla ilgili olarak IGFA, sürdürülebilir balıkçılık alanında da lider bir rol üstlenmiş olup dünya olta balıkçılığı tarihinin korunması ve kayıt altına alınması konusunda da çalışmalar yapmaktadır.

IGFA, Rekreasyonel balıkçılığın korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için  yapılaması gereken en önemli işin gençleri balık biyolojisi ve su yaşam alanları ile ilgili eğitmek olduğuna inanmaktadır. Bu amaçla, IGFA çocuklara yönelik çevre yönetimi ve etik olta balıkçılığı önemi hakkında uygulamalı balıkçılık ve Deniz Bilimleri eğitim programları geliştirmiştir.

2013 yılında, IGFA eğitim programı üzerinden 48,919 çocuğa ulaşılmıştır. 1998 yılından bu yana yaklaşık 450.000 çocuğa insan etkisinin çevrelerindeki dünyayı nasıl etkilediğini ve çevre koruma önemi hakkında eğitim verilmiştir.

Bu eğitimler etik olta balıkçılığı ile somutlaşmakta ve gelecekte bizleri bekleyen kötü durum için pozitif yönde proaktif davranış değişikliğini sağlamaktadır.

Basında Biz …

Geçmiş Turnuvalar;

Turnuva Videolarımız;

Katılımcılardan;

Yakala Bırak Videoları;

Sponsorlarımız;